23-05-2022

23-05-2022

Bij de opgang naar de dijk wapperden gele vlaggen, en aan het begin van de bocht naar rechts lag een morsdood zeemonster.

Helaas stonden de schapen een heel eind verderop – ik had graag gezien hoe ze erop zouden reageren, of ze aan het lijk zouden gaan knabbelen, misschien erop klauteren, ertegenaan liggen zelfs. (Er zitten een paar dames bij die dat best zouden durven.)

Zelf ben ik er even bij gaan zitten, zonder het arme wezen aan te raken. Een selfie vond ik niet kies (dan ben je zo’n trofeeĆ«njager), maar op gepaste afstand een zedige foto in gedekte kleuren leek me wel kunnen.

Later liet ik die foto zien aan een groepje nieuwsgierige lammetjes, die zich tot aan de schemering opperbest vermaakten met het rondblaten van steeds wildere beschrijvingen van het beest. De wat oudere dames deden leuk mee, een beetje schrikken en de kop schudden, zo van: “Tjonge jonge, een dier maakt wat mee heden ten dage.”


close

Iedere week een update?
Schrijf je in!