05-06-2022

05-06-2022

Ik lees in het NRC dat Nederland te lang boven zijn stand heeft geleefd, vanwege het Groningse gas enzovoorts. (Duh.)

In de tuin staat een kronkelhazelaar die jaar na jaar lekker veel hazelnoten gaf. En dus liet ik hem ongemoeid, hoewel ik wel zag dat steeds meer planten om hem heen minder goed gedijden.

Afgelopen winter had ik er opeens genoeg van. Wat dacht die bolle bobo wel? Andere planten dienden ook hun volle potentieel te kunnen benutten. In het kader van het herstel van de relationele verhoudingen heb ik daarom fors gesnoeid.

En zie! De bescheiden buur van de ondermijnende overheerser bloeit helemaal op! Duidelijk een plant die veel te lang √≥nder haar stand heeft geleefd. Wel elk jaar enorm veel blad maken, maar een bloem? “Nou nee, dankubeleefd, is niet nodig, ik sta hier zo ook wel goed.”
Daarmee deed deze fakkellelie zichzelf echt te kort.

close

Iedere week een update?
Schrijf je in!